Pečený koláč z vajec, mouky, mléka, šafránu, cukru, rozinek, oříšku a kandovaných třešní namočených v rumu.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru krupice |
100 g | rozinek |
50 g | kandovaných třešní namočených v rumu |
50 g | nasekaných lískových oříšků |
50 g | obřích sultánek |
2 ks | vajec |
150 ml | mléka |
100 ml | oleje |
1 lžička | prášku do pečiva |
1/4 lžičky | šafránu |
máslo na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy |
Postup:
1. Do horkého mléka nasypeme šafrán, rozmícháme a necháme vychladnout
2. V míse našleháme krupicový cukr s rozklepnutými vejci do hladké pěny
3. Pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, sultánky, hrozinky, kandované třešně předem namočené v rumu a na drobno nasekané lískové oříšky
4. Nakonec přilijeme olej, vychladlé mléko a vše dobře promícháme
5. Formu vytřenou máslem a vysypanou hrubou moukou naplníme připraveným těstem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C cca 40 minut.