REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šafránový koláč s kandovaným ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z vajec, mouky, mléka, šafránu, cukru, rozinek, oříšku a kandovaných třešní namočených v rumu.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
100 grozinek
50 gkandovaných třešní namočených v rumu
50 gnasekaných lískových oříšků
50 gobřích sultánek
2 ksvajec
150 mlmléka
100 mloleje
1 lžičkaprášku do pečiva
1/4 lžičkyšafránu
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Do horkého mléka nasypeme šafrán, rozmícháme a necháme vychladnout
2. V míse našleháme krupicový cukr s rozklepnutými vejci do hladké pěny
3. Pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, sultánky, hrozinky, kandované třešně předem namočené v rumu a na drobno nasekané lískové oříšky
4. Nakonec přilijeme olej, vychladlé mléko a vše dobře promícháme
5. Formu vytřenou máslem a vysypanou hrubou moukou naplníme připraveným těstem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C cca 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy