REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačková bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá bábovka z litého těsta vhodná pro kuchařské začátečníky.


Ingredience:
270 gpolohrubé mouky
230 gmoučkového cukru
3 ksvelká nebo 4 ks menší vejce
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1/4 lšlehačky
forma na bábovku
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Do mísy vlijeme šlehačku, vyklepneme celá vejce a metličkou rozšleháme do polohusta
2. Pozvolna zašleháme cukr a vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto lijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku
4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C tak 15 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 160 °C a bábovku pečeme dorůžova dalších 30-40 minut, v závislosti na typu trouby
5. Vychladlou bábovku vyklepneme z formy, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Doporučení:

Porce bábovky servírujeme například s kopečkem ušlehané šlehačky a kompotovým ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy