REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze zelených fazolek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z povařených zelených fazolek, červených paprik, ředkviček, ředkvičkových klíčků a ledového salátu, posypaný opraženými slunečnicovými semínky, podle chuti přelitý dresinky.


Ingredience:
400 gčerstvých zelených fazolek
100 gředkvičkových klíčků
2 lžíceslunečnicových semínek
1 lžičkamásla
1 svazekředkviček
2 ksbarevných paprik
1 ksledového salátu
1 ksčervené cibule
sůl, voda
Na bylinkový dresink:
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka,petrželka kudrnka)
2 lžíceolivového oleje
šťáva z 1 limetky
mletý barevný pepř
sůl
Na hořčičný dresink:
2 lžíce olivového oleje
2 lžícedijonské hořčice

Postup:

1. Čerstvé fazolky očistíme, konce odkrojíme, překrájíme na menší kousky, dáme do vroucí osolené vody, asi 8 minut povaříme, pak je přelijeme studenou vodou, slijeme je a necháme okapat
2. Očištěné, semínek zbavené papriky nakrájíme na nudličky, dáme do salátové mísy, přidáme povařené fazolky, očištěné, na plátky nakrájené ředkvičky, ředkvičkové klíčky, oloupanou, na proužky nakrájenou červenou cibuli, vše zlehka promícháme a necháme vychladit
3. Mezitím na rozehřátém másle opražíme slunečnicová semínka, do misek natrháme omytý, okapaný ledový salát, rozdělíme na něj připravenou zeleninu a posypeme opraženým semínky
4. Bylinkový dresink připravíme z limetkové šťávy, olivového oleje, nadrobno nasekaných bylinek, solí, pepře, vše dobře promícháme a rozšleháním olivového oleje s dijonskou hořčicí připravíme hořčičný dresink
5. Salát podle chuti dresinky přelijeme.

Doporučení:

Salát můžeme podávat jako přílohu k masu, ale také samotný s čerstvou bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy