REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze syrového celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na struhadle nastrouhaný mladý celer, promíchaný s majonézou a citronovou šťávou, dochucený worcesterskou omáčkou, cukrem a pepřem, servírovaný ozdobený vlašskými jádry a petrželkou. Tento salát se hodí k vařenému hovězímu masu, k vařenému jazyku a pod. Lze jej použít i k plnění rostbífových závitků a na chlebíčky.


Ingredience:
2 ksstředně velké mladé celery
4 ksjádra vlašských ořechů
100 gmajonézy
worcestersaká omáčka
citronová šťáva
mletý bílý pepř
petrželka
cukr
sůl

Postup:

1. Majonézu dobře ochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou, cukrem a pepřem, osolíme
2. Přímo do ochucené majonézy nastrouháme na křenovém struhadle očištěný celer
3. Salát zamícháme a necháme v lednici proležet
4. Jednotlivé porce ozdobíme čtvrtkami ořechových jader a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy