REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze syrové červené řepy, jablek a křenu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z nastrouhané červené řepy, jablek, křenu, olivového oleje a koření. Takto připravený podáváme nejlépe jako přílohu k masitým pokrmům.


Ingredience:
300 gčervené řepy
300 gjablek
2 lžícekřenu
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Červenou řepu i jablka oloupeme a jemně nastrouháme
2. Přidáme strouhaný křen, kdo má rád ostřejší pokrmy ať dá 2 lžíce bohatě stačí však i jedna, promícháme
3. Nakonec salát osolíme, opepříme a zjemníme olivovým olejem, podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Doporučení:

Obměna salátu: vynecháme olivový olej, přidáme majonézu a bílý jogurt, promícháme, necháme vychladit a podáváme s celozrnným pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy