Salát připravený z nastrouhané červené řepy, jablek, křenu, olivového oleje a koření. Takto připravený podáváme nejlépe jako přílohu k masitým pokrmům.
Ingredience:
300 g | červené řepy |
300 g | jablek |
2 lžíce | křenu |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Červenou řepu i jablka oloupeme a jemně nastrouháme
2. Přidáme strouhaný křen, kdo má rád ostřejší pokrmy ať dá 2 lžíce bohatě stačí však i jedna, promícháme
3. Nakonec salát osolíme, opepříme a zjemníme olivovým olejem, podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Obměna salátu: vynecháme olivový olej, přidáme majonézu a bílý jogurt, promícháme, necháme vychladit a podáváme s celozrnným pečivem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek