REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z čerstvé nakrájené zeleniny, promíchaný s okořeněnou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
250 gacidofilního mléka
100 gsalátové okurky
100 gbílé ředkve
100 grajčat
1 kshlávkového salátu
1 ksřapíkatého celeru
citrónová šťáva
bílý mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Salátovou okurku a bílé ředkve omyjeme a nastrouháme na hrubší nudličky
2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky
3. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, dobře opláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na menší kousky
4. Řapíkatý celer opláchneme a nakrájíme na menší kousky
5. Vše vložíme do mísy a zalijeme připravenou zálivkou z rozšlehaného mléka, oleje, citrónové šťávy a ochucenou mletým pepřem a solí
6. Zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

– Salát z listové zeleniny podáváme ihned po připravení, aby zelenina v zálivce zůstala křupavá.- Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou), abychom mohli salát snadno a dobře promíchat.

Poznámka:

– Kyselé prostředí (citrónová šťáva, ocet, jogurt) váže vitaminy rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová více.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy