REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s matjesy a kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucený salát z vařených brambor, cibule a jablek, pokladený matjesy, posypaný kapary.


Ingredience:
500 gbrambor + voda
150 gmatjesů
3 lžíceoleje
2-3 lžícevinného octa
1 lžícenakládaných kaparů
1-2 ksjablek
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme je, ještě teplé oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy
2. Oloupané jablko zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kostičky, pak přidáme k bramborám a lehce promícháme
3. Přidáme olej a vinný ocet, salát podle potřeby ještě přisolíme, lehce promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladničce uležet
4. Před podáváním salát posypeme kapary a poklademe na proužky nakrájenými matjesy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy