REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlý salát s treskou a vajíčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčka vařená na tvrdo, jarní cibulka, majonéza, kysaná smetana, celerové nudličky a v soli naložená treska – jako salát. Podáváme vychlazené.


Ingredience:
100 gnasolené červené tresky (z obchodu)
2 ksvejce vařeného natvrdo
2 ksstonků jarní cibulky
4 lžícecelerových nudliček ve sladkokyselém nálevu
4 lžíce kysané smetany
2 lžícemajonézy
pepř

Postup:

1. Vajíčko a tresku nasekáme na menší kousky, cibulku nakrájíme na tenká kolečka
2. Vše vmícháme do zakysané smetany, majonézy a přidáme celerové nudličky
3. Salát promícháme
4. Vychladíme aspoň hodinu v lednici a podáváme s dalamánkem a jinými druhy pečiva.

Doporučení:

Salát je samozřejmě výborný i s uzeným lososem či jinou rybou. Suroviny můžeme libovolně obměňovat – lze přidat strouhaný sýr, cibulku nahradit pórkem, celer zase kyselým jablkem nakrájeným na tenké nudličky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy