Připravte si doma recept inspirovaný Indonésií z pera Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování.
Ingredience:
Na salát: | |
30 g | pak choi (čínské zelí) |
30 g | fazolových lusků |
30 g | ledového salátu |
20 g | jarní cibulky |
20 g | cibule |
1 ks | vejce |
Příprava masa na gril na asijský způsob – suroviny: | |
120 g | kuřecího masa |
10 g | šalotky |
7 g | řepkového oleje |
5 g | třtinového cukru |
5 g | chilli červených papriček |
5 g | česneku |
4 g | čerstvého galangalu |
4 g | tmavé sojové omáčky |
4 g | rybí omáčky |
2 g | citronové trávy |
1 g | čerstvých stonků koriandru |
1 g | kurkumy |
1 g | soli |
římský mletý kmín | |
Na arašídový sambal: | |
50 g | arašídového másla |
50 g | kokosového mléka |
5 g | čerstvého koriandru |
5 g | omáčky ketjap manis |
5 g | ústřicové omáčky |
3 g | třtinového cukru |
3 g | rybí omáčky |
čerstvé chilli/nebo chilli vločky podle chuti |
Postup:
- Připravíme si maso; všechny suroviny mimo masa rozmixujeme dohladka a vytvoříme marinádu. Maso nakrájíme na malé kousky a namarinujeme v omáčce. Kousky masa pak napícháme na grilovací jehlu a na mírné teplotě ugrilujeme.
- A teď sambal; ingredience rozmixujeme do hladkého krému, podle potřeby naředíme kokosovým mlékem.
- Vajíčko uvaříme, rozkrojíme na 1/4. Na oleji zesklovatíme cibuli a osmažíme lehce zblanšírované fazolové lusky. Saláty nakrájíme.
- Vše servírujeme ve stylu Buddha bowl.
Recept k článku: Tři recepty, které vám chutí připomenou dovolenou
Poznámka:Autorem receptu i fotografie je Zdravé stravování.