REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový pilaf s krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso nakrájené na nudličky, podušené s rýží a dalšími ingrediencemi doměkka, před podáváním posypané cibulkou.


Ingredience:
400 gkrůtího masa
200 gpokrájených serilovaných rajčat se šťávou
200 grýže
30 g sádla
20 gmásla
10 ghladké mouky
4 kshřebíčků
2 ksstroužků česneku
2 ksjarní cibulky
1 ksčervené papriky
1 kscibule
2 lžícemleté papriky
1 lžičkačervené kari pasty
1 lžícekari koření
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, oloupaný česnek na plátky, rýži propláchneme ve studené vodě a necháme okapat
2. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, pak z tepla odstavíme, přimícháme plátky česneku, mletou papriku, červenou kari pastu, přidáme rajčata, promícháme, dáme zpět na plotýnku, vmícháme na nudličky nakrájené maso, kari koření, hřebíčky, zalijeme vodou, aby bylo maso potopené, vše osolíme
3. Pokrm dusíme pod pokličkou do poloměkka, pak odebereme šálek šťávy, který necháme stranou
4. K masu přidáme rýži, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, promícháme, pilaf přivedeme za stálého míchání k varu, přiklopíme, dáme do trouby a zvolna dusíme 20 minut, dokud nebude rýže měkká a suchá
5. Rozpuštěné máslo promícháme s moukou, přidáme šálek šťávy, který jsme nechali stranou, trochu vody, povaříme 20 minut a podle potřeby ochutíme solí 6. Před podáváním rýžový pilaf posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a dochutíme šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy