REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát „Mimóza“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Natrhané listy opraného listového salátu pokapané octem a olivovým olejem, ochucené solí a pepřem, nakonec posypané na tvrdo uvařeným, nastrouhaným vejcem a ozdobené kousky červené papriky a zakysanou smetanou.


Ingredience:
1 kshlávkový salát
2 ksvejce uvařená na tvrdo
100 gzakysané smetany
olivový olej
ocet
pepř
sůl

Postup:

1. Salát omyjeme a natrháme na kousky, pokapeme octem a olivovým olejem, osolíme a opepříme
2. Listy posypeme nastrouhanými vejci, přidáme zakysanou smetanu, ozdobíme proužky červené papriky a necháme vychladit
3. Při konzumaci salát promícháme, podáváme samotný, nebo s bagetkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy