REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římský salát s dresinkem z podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát podávaný s opečenou slaninou, přelitý dresinkem z podmáslí.


Ingredience:
Pro 6 osob:
3 hlávkymalého římského salátu
12 ksplátků slaniny nebo pancetty
Na dresink:
60 mlpodmáslí
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícebílého vinného octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky slaniny vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v troubě 10 minut při 200 °C dozlatova, necháme ji zcela vychladnout a pak ji nakrájíme na drobné kousky
2. Uděláme si dresink: podmáslí smícháme s na drobno nasekanou pažitkou, bílým vinným octem a podle chuti osolíme i opepříme
3. Salát omyjeme, osušíme, zbavíme ovadlých listů, podélně překrojíme a dáme na tác (řeznou stranou nahoru), posypeme kousky opečené slaniny a přelijeme dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy