REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp s meruňkami II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený sladký nákyp s meruňkami, na povrchu zdobený tuhým sněhem z bílku.


Ingredience:
500 gkompotovaných meruněk
300 grýže
120 gmásla
100 gkrupicového cukru
1 lžičkaskořice
2 lžícekrupicového cukru
4 ksvajec
pár kapek citronové šťávy
strouhanka na vysypání formy
máslo na vymazání formy
voda
sůl

Postup:

1. Rýži spaříme vařící vodou, přecedíme, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, když začne měknout, vlijeme osolené mléko a rýži uvaříme doměkka, pak necháme vychladnout
2. Rozměklé máslo, žloutky i krupicový cukr utřeme doběla, přimícháme citronovou kůru a ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh, pak obojí vmícháme zlehka do vychladlé rýže
3. Na dno máslem vymazané, strouhankou vysypané dortové formy dáme polovinu uvařené rýže, na ni poklademe okapané meruňky, posypeme skořicí a navrch dáme zbylou rýži
4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 minut a zhruba deset minut před koncem pečení naneseme na nákyp tuhý sníh z jednoho bílku s dvěma lžícemi cukru a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme polité šťávou z kompotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy