Karbanátky z vařené rýže, vajec, tuňáka, cibulky, cukety a strouhanky, obalené ve strouhance, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
2 plechovky | tuňáka ve vlastní šťávě |
2 hrnky | strouhanky |
250 g | jasmínové rýže |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | vajec |
1 ks | malé cukety |
mletý pepř | |
skrojky citronu k podávání | |
olej | |
sůl | |
Na dip: | |
1/2 lžičky | wasabi |
1 lžička | citronové šťávy |
75 g | majonézy |
Postup:
1. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu a scedíme
2. Pak smícháme s okapaným tuňákem, na jemno nastrouhanou cuketou, na drobno nasekanými cibulkami, lehce našlehanými vejci a 1 hrnek strouhanky
3. Hmotu podle chuti osolíme, opepříme a vytvoříme z ní 8 karbanátků, které obalíme ve zbylé strouhance
4. Rozložíme je na plech, zastříkneme olejem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (20 minut)
5. Podáváme s dipem smíchaným s majonézou, citronovou šťávou a wasabi, ozdobené skrojky citronu.