REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Levný a rychlý recept od paní Maruš na rizoto z mletého masa a hub.


Ingredience:
300 gmletého masa (směs)
200 gdlouhozrné rýže
100 gčerstvých hub
1 ksvětší cibule
mletá sladká paprika
mletý kmín
olej
sůl

Postup:

1. Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli
2. Pak přidáme mleté maso, které dobře promícháme aby nezůstalo v kouscích
3. Přidáme sůl, kmín, papriku a houby
4. Podle potřeby podlijeme trochou vady a dusíme do měkka
5. Mezi tím přebereme rýži propláchneme vodou, osolíme a uvaříme obvyklým způsobem
6. Nakonec všechno smícháme a můžeme podávat.

Doporučení:

– Podáváme v zimě se sladkokyselým okurkem, přes léto s jakýmkoliv salátem.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Houby můžou být jakékoliv i žampiony nebo jidášovo ucho, ale to už pak není tak levné. Může být i bez hub. Dříve jsem dělala rizoto z nakrájených kousků masa a když jsem slyšela o mase mletém bylo mi to divné. Nyní po vyzkoušení už je jinak ani nedělám. Ušetřím čas protože nemusím maso krájet, peníze, protože mleté maso je levnější a vypadá že je ho tam více .Trošku mleté papriky tam dávám kvůli barvě, lépe to vypadá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy