REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové knedlíčky s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíčky z povařené rýže a dalších ingrediencí, opečené na oleji a servírované s rajskou omáčkou.


Ingredience:
Na knedlíčky:
200 grýže
2 lžícenasekané petrželky
2 ksvejce
strouhanka
máslo
voda
sůl
olej na smažení
Na rajskou omáčku:
1 lvody
100 mlrajčatového protlaku
5 kskuliček černého pepře
3 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
1 kscelé skořice
1 kscibule
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Rýži rozvaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme vychladnout
2. Šťouchadlem rozmělníme na kaši, přidáme vejce, máslo, sekanou petrželku, osolíme a opepříme, popřípadě zahustíme strouhankou
3. Tvoříme malé knedlíčky, které osmažíme dozlatova na oleji
4. Na talíři přelijeme knedlíčky rajskou omáčkou a podáváme.

Příprava rajské omáčky:
1. Do vody vložíme kuličky nového koření a pepře, celou cibuli, bobkové listy a skořici
2. Přilijeme rajský protlak a vaříme 20 minut
3. Připravíme jíšku tak, že na másle, za stálého míchání, orestujeme hladkou mouku
4. Jíšku pak pozvolna zamícháme do hotové omáčky a provařujeme (na mírném ohni), za stálého míchání, cca 10 minut 5. Dochutíme solí, octem a cukrem, chvíli provaříme a pak hotovou omáčku přecedíme.

Doporučení:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy