Rýže s fazolkami opečená na cibulovém základě, povařená s kořením, zeleninovým vývarem a sekanými rajčaty doměkka, s přidáním loupaných krevet.
Ingredience:
400 g | sekaných rajčat z konzervy |
300 g | rýže basmati |
200 g | zelených fazolek |
200 g | loupaných krevet |
400 ml | zeleninového vývaru |
2 lžičky | kari pasty nebo kari koření |
2 lžíce | olivového oleje |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazolky zbavíme středových vláken a rozpůlíme, rýži propláchneme
2. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opečeme do světle zlaté barvy oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži i fazolky a mícháme, dokud rýže nezesklovatí
3. Pak přidáme kari pastu nebo kari koření, 2 minuty mícháme, poté přilijeme zeleninový vývar a sekaná rajčata z konzervy, osolíme, opepříme a přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 15 minut, aby rýže změkla
4. Nakonec přimícháme krevety, necháme prohřát a servírujeme posypané lístky koriandru a skrojky citronu.