Marinované kostky v tomto případě okouna nilského, grilované na roštu grilu ve formě špízu prokládané paprikami, servírované spolu s vařenými, pak grilovanými bramborami a cuketou, spolu s domácím jogurtovým dresinkem.
Ingredience:
asi 500 g | okouna nilského |
3 ks | různě barevné papriky |
koření na ryby | |
sůl | |
grilovací jehly nebo špejle | |
Na marinádu: | |
1 lžíce | protlaku |
1 lžička | uzené papriky |
1/2 lžičky | nejlépe domácí česnekové pasty |
asi 2 dl | oleje |
Příloha: | |
500 g | brambor |
1 ks | cukety |
Na dresink: | |
1 kelímek | bílého jogurtu |
1 hrst | nasekané zelené petrželky |
1 lžička | dijonské hořčice |
štáva z citronu dle chuti | |
špetka soli |
Postup:
1. Rybí maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením na ryby a osolíme
2. V misce si připravíme marinádu; smícháme olej, protlak, papriku a prolisovaný česnek, rybu naložíme do marinády
3. Mezitím se nám vaří brambory ve slupce, které pak rozpůlíme
4. Rybí kostky po hodině marinování napícháme na špejli a prokládáme paprikami, poté grilujeme
5. Brambory přidáme na gril k rybě spolu s cuketou, na brambory jsem si ještě rozmíchala v oleji bylinkovou sůl a potírala i cuketu
6. Na dresink si smícháme jogurt, hořčici, sůl, pepř, petrželku a citronovou šťávu
7. Na talíř dáme špíz, brambory, grilovanou cuketu a dresink
8. Horký špíz ještě pokapeme citronovou šťávou.
Tereza Buranská: Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská