REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římský salát s nudlemi a vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát podávaný s opečeným vepřovým masem a vařenými rýžovými nudlemi, přelitý dresinkem, posypaný sezamem.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
250 gčínských rýžových nudlí
2 lžičkyolivového oleje
1 hrstčerstvých koriandrových lístků
1 hrstsezamových semínek
1 ksžluté papriky
1 ksřímského salátu
mletý pepř
sůl
Na dresink:
2 lžičkysezamového oleje
2 lžícecitronové šťávy
2 lžícesójové omáčky
1 lžícecukru krupice

Postup:

1. Panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky, dáme do rozehřátého oleje, opékáme zvolna čtyři až pět minut, aby bylo měkké a zlaté, podle chuti osolíme, opepříme
2. Mezitím uděláme dresink: smícháme sójovou omáčku, krupicový cukr, citronovou šťávu a sezamový olej
3. Nudle dáme do vroucí vody, vaříme dvě minuty doměkka, scedíme je, osušíme, smícháme s očištěnou, na nudličky nakrájenou paprikou a čerstvými koriandrovými lístky
4. Římský salát rozdělíme na servírovací mísu, navrch dáme uvařené nudle, maso, přelijeme dresinkem a zasypeme nasucho opraženým sezamem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy