Těsto potřené tvarohovou náplní, v remosce upečené dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | polohrubé mouky |
125 g | moučkového cukru |
125 g | Hery |
1 ks | vejce |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
tuk a mouka na vymazání | |
Na náplň: | |
250 g | měkkého tvarohu |
100 g | moučkového cukru |
2 lžíce | vanilkového pudinkového prášku |
hrst rozinek |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme změklý na menší kousky nakrájený tuk, vejce, moučkový cukr, promícháme a vypracujeme těsto
2. Těsto rozložíme do tukem vymazané a moukou vysypané remosky a vytvarujeme vyšší okraje
3. Na náplň měkký tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, s vanilkovým pudinkovým práškem a omytými okapanými rozinkami
4. Těsto v remosce potřeme tvarohovou náplní a pečeme dozlatova (asi 40 minut).
Chceme-li na koláči vytvořit křupavou krustu, jednoduše ho krátce před dopečením polejeme rozpuštěným máslem a posypeme hnědým cukrem.