REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlý koláč se švestkami a medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z křehkého těsta sypaný cukrem a kousky švestek, na závěr pocákaný tekutým medem. Zdobený ušlehanou smetanou.


Ingredience:
300 ghotového křehkého těsta
300 gčerstvých švestek
5 lžiccukru krystal
5 lžictekutého medu
Zdobení:
250 mlsmetany ke šlehání

Postup:

1. Těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
2. Švestky omyjeme a vyjmeme pecky
3. Ovoce nakrájíme na podélné dílky
4. Povrch koláče lehce posypeme cukrem a rozložíme na něj švestky, ty zalijeme medem
5. Pečeme při 190 °C, dokud spodní část těsta nezezlátne
6. Podáváme s ušlehanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy