REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé medové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené pláty medového těsta potřené vrstvou švestkových povidel, pak pokladené sušenými švestkami a nakonec potřené smetanovým krémem, vyskládané na sebe, servírované jako řezy ozdobené ořechy.


Ingredience:
Na korpus:
600 ghladké mouky
120 gHera máslová příchuť
300 gcukru krupice
100 gmedu
20 gjedlé sody
3 ksvejce
80 mlocta
Na krém:
500 gHera máslová příchuť
150 gdrcené vlašské ořechy na dohotovení
100 gsušených švestek namočených v rumu
100 gšvestkových povidel
2 kskondenzovaného slazeného mléka karamelizovaného

Postup:

1. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť, cukr, med ohřejeme a do horké směsi vmícháme vejce
2. Promícháme a pro nakypření přidáme sodu přelitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude tak štípat v ústech
3. Poté odstavíme a do horké směsi vmícháme hladkou mouku
4. Těsto rozetřeme na jednotlivé pláty (optimálně 3 ks, je možné i ze 2 nebo přepůlit korpusy) a pečeme na 200 °C cca 10-15 minut
5. Krém si připravíme tak, že vyšleháme slazené kondenzované mléko s Herou máslová příchuť
6. Medové pláty vždy potřeme nejprve slabou vrstvou švestkových povidel, rovnoměrně na ně poklademe nadrobno nakrájené sušené švestky a nakonec potřeme krémem
7. Vrchní plát navíc posypeme drcenými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.

Doporučení:

Řezy připravujte určitě jeden den před podáváním, ať mají šanci se dobře proležet.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy