Upečené pláty medového těsta potřené vrstvou švestkových povidel, pak pokladené sušenými švestkami a nakonec potřené smetanovým krémem, vyskládané na sebe, servírované jako řezy ozdobené ořechy.
Ingredience:
Na korpus: | |
600 g | hladké mouky |
120 g | Hera máslová příchuť |
300 g | cukru krupice |
100 g | medu |
20 g | jedlé sody |
3 ks | vejce |
80 ml | octa |
Na krém: | |
500 g | Hera máslová příchuť |
150 g | drcené vlašské ořechy na dohotovení |
100 g | sušených švestek namočených v rumu |
100 g | švestkových povidel |
2 ks | kondenzovaného slazeného mléka karamelizovaného |
Postup:
1. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť, cukr, med ohřejeme a do horké směsi vmícháme vejce
2. Promícháme a pro nakypření přidáme sodu přelitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude tak štípat v ústech
3. Poté odstavíme a do horké směsi vmícháme hladkou mouku
4. Těsto rozetřeme na jednotlivé pláty (optimálně 3 ks, je možné i ze 2 nebo přepůlit korpusy) a pečeme na 200 °C cca 10-15 minut
5. Krém si připravíme tak, že vyšleháme slazené kondenzované mléko s Herou máslová příchuť
6. Medové pláty vždy potřeme nejprve slabou vrstvou švestkových povidel, rovnoměrně na ně poklademe nadrobno nakrájené sušené švestky a nakonec potřeme krémem
7. Vrchní plát navíc posypeme drcenými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.
Řezy připravujte určitě jeden den před podáváním, ať mají šanci se dobře proležet.
Poznámka:Zdroj: www.vseomargarinech.cz