REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé medové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené pláty medového těsta potřené vrstvou švestkových povidel, pak pokladené sušenými švestkami a nakonec potřené smetanovým krémem, vyskládané na sebe, servírované jako řezy ozdobené ořechy.


Ingredience:
Na korpus:
600 ghladké mouky
120 gHera máslová příchuť
300 gcukru krupice
100 gmedu
20 gjedlé sody
3 ksvejce
80 mlocta
Na krém:
500 gHera máslová příchuť
150 gdrcené vlašské ořechy na dohotovení
100 gsušených švestek namočených v rumu
100 gšvestkových povidel
2 kskondenzovaného slazeného mléka karamelizovaného

Postup:

1. Rostlinný tuk Hera máslová příchuť, cukr, med ohřejeme a do horké směsi vmícháme vejce
2. Promícháme a pro nakypření přidáme sodu přelitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude tak štípat v ústech
3. Poté odstavíme a do horké směsi vmícháme hladkou mouku
4. Těsto rozetřeme na jednotlivé pláty (optimálně 3 ks, je možné i ze 2 nebo přepůlit korpusy) a pečeme na 200 °C cca 10-15 minut
5. Krém si připravíme tak, že vyšleháme slazené kondenzované mléko s Herou máslová příchuť
6. Medové pláty vždy potřeme nejprve slabou vrstvou švestkových povidel, rovnoměrně na ně poklademe nadrobno nakrájené sušené švestky a nakonec potřeme krémem
7. Vrchní plát navíc posypeme drcenými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.

Doporučení:

Řezy připravujte určitě jeden den před podáváním, ať mají šanci se dobře proležet.

Poznámka:

Zdroj: www.vseomargarinech.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy