REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé hamburgery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté maso vytvarované do tvaru hamburgerů, opečené a podávané v housce ozdobené salátem, okurkou, rajčátky a cibulí.


Ingredience:
500 ghovězího mletého masa
1 lžičkamletého chilli
4 ksplátků čedaru
4 kshousek
majonéza
kučup
olej
mletý pepř
sůl
salát, okurky, cherry rajčátka, červená cibule na ozdobení

Postup:

1. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, chilli a promícháme
2. Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme navlhčenýma rukama jeden hamburger (protože není ve směsi vajíčko musíme maso rukama dobře prohníst a vymačkat všechen vzduch, aby se hamburgery při opékání nerozpadaly)
3. Pak hamburgery opečeme na rozehřátém oleji 5 minut z každé strany 4. Housky rozřízneme, vnitřní části opečeme a spodní díly potřeme kečupem nebo majonézou, poklademe kusem salátu, plátky okurky, plátkem sýru, opečeným hamburgerem a navrch dáme kolečka cibule a cherry rajčátek
5. Přiklopíme a připravené hamburgery ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy