REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá paštika z kuřecích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze dvou kuřat nadrobno nakrájená játra, orestovaná na pánvi na oleji spolu s dalšími ingrediencemi, servírovaná na topinkách. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
kuřecí játra ze dvou kuřat
1 ksšalotky
1 ksstroužku česneku
1/2 ksklasické cibule
1 lžícesádla
několik filátek ančoviček
kapka sherry a koňaku
nasekaný rozmarýn
pepř
sůl
Ostatní:
plátek chleba na topinku
snítky čerstvé petrželky na ozdobu
kolečka šalotky nebo cibule na ozdobu

Postup:

1. Šalotku nasekáme nadrobno spolu s půlkou obyčejné cibule a stroužkem česneku
2. Směs orestujeme na husím sádle
3. Kuřecí játra překrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme do pánve k základu, vidličkou játra rozmačkáme
4. Dochutíme filátky ančovičky, nasekaným rozmarýnem, přilijeme kapku sherry a kapku koňaku a povaříme
5. V pánvi na husím sádle opečeme krajíc chleba dokřupava, na který naservírujeme rychlou játrovou paštiku
6. Ozdobíme kolečky šalotky a čerstvou petrželkou.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ Zdeňka Pohlreicha, článek o pořadu a další recepty tohoto projektu najdete zde: Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy