REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražské grundle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené malé rybky (mřenky, hrouzci) obalené v mouce, usmažené v celku, bez kuchání dokřupava.


Ingredience:
800 gdrobných rybek (do 8-10 cm, ale raději menší)
100 gsádla
100 goleje
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Drobné rybky ponecháme v celku, tedy nekuchané a s hlavou (jen hrouzky musíme vykuchat a uříznout jim hlavy, pak je osolit a 2 hodiny máčet v mléce)
2. Rybky opereme, necháme důkladně okapat, pak je osolíme a obalíme v mouce
3. Připravené rybky dáme na síto do rozpáleného sádla s olejem, smažíme tak dlouho, až jsou grundle křehké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy