REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z připraveného vývaru, másla, strouhanky a vejce, ochucená kořením a usekanou petrželkou nebo pažitkou.


Ingredience:
1,5 lvývaru z kostí nebo voda s bujónovou kostkou (3 kostky)
70 gstrouhanky
50 gmásla
3 ksvejce
petrželka
sůl

Postup:

1. Na másle osmahneme strouhanku, stáhneme ji z ohně a vmícháme do ní vejce
2. Pomalu přidáváme vařící vývar, mícháme a znovu uvedeme do varu
3. Nakonec polévku dochutíme solí a přidáme usekanou pažitku nebo petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy