REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá piškotová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná roláda z hrubé mouky, vajec, citrónové kůry a pískového cukru plněná zavařeninou, zdobená vanilkovým cukrem.


Ingredience:
4 ksvajec
5 lžichrubé mouky
4 lžícepískového cukru
citrónová kůra
zavařenina na plnění
tuk na potření plechu
mouka na posypání plechu
vanilkový cukr na ozdobu

Postup:

1. Do větší mísy dáme celá vejce, pískový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a šleháme metličkou 15-20 minut, až vejce začnou bělat a houstnout
2. V této fázi do hmoty pozvolna sypeme hrubou mouku, zašleháme ji do těsta
3. Horové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaná plech a upravíme ho na plechu, aby mělo hladký povrch
4. Dáme péci do vyhřáté trouby, prudce zapečeme a po malé chvíli teplotu snížíme a pozvolna pečeme při teplotě kolem 170-180 °C asi 8-10 minut do světlerůžova 5. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, rychle ji přikryjeme čistou, mírně vodou pokapanou utěrkou a plát těsta zatočíme tak, že nám uprostřed zůstane utěrka
6. Vystydlou roládu rozvineme, utěrku odstraníme, plochu potřeme pikantní zavařeninou, znovu ji zarolujeme a povrch zdobíme vanilkovým cukrem
7. Před podáváním roládu nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a podáváme ozdobené šlehačkou například k dobré kávě nebo čaji.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy