REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá olejová buchta hotová za 25 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šlehaná buchta z těsta z ušlehaných žloutků, mouky, cukru a bílkového sněhu, která voní po citronové kůře.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
320 gmoučkového cukru
200 mlvlažné vody
200 mloleje
4 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
2 lžícemléka
citronová kůra

Postup:

1. V hlubší míse si vymícháme žloutky, cukr a olej do hladka
2. Do vaječné směsi přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru, pak přilijeme mléko a vodu; vše smícháme
3. Ušleháme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do těsta
4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem
5. Vložíme do trouby s asi 15 minut pečeme při 200 °C.

Doporučení:

Do části těsta můžeme přidat 3 lžíce kakaa, aby byla buchta dvoubarevná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy