REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá pudinková buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená buchta z mouky, cukru, uvařeného pudinku a dalších ingrediencí, potřená zakysanou smetanou, posypaná skořicí.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
100 mloleje
100 mlvody
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk na vymazání plechu
Na pudink:
750 mlmléka
4 lžícecukru krupice
2 kssáčků vanilkového pudinku
Na potření a posypání:
2 lžícemleté skořice
1 kszakysané smetany

Postup:

1. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, moučkový i vanilkový cukr, pak přidáme žloutky, olej, vodu a vše pořádně promícháme
2. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme na tukem vymazaný plech a přelijeme horkým uvařeným pudinkem z mléka, obou pudinků a cukru
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
4. Podáváme potřené zakysanou smetanou a posypané skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy