V troubě upečená buchta z mouky, cukru, uvařeného pudinku a dalších ingrediencí, potřená zakysanou smetanou, posypaná skořicí.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
150 g | moučkového cukru |
100 ml | oleje |
100 ml | vody |
4 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
tuk na vymazání plechu | |
Na pudink: | |
750 ml | mléka |
4 lžíce | cukru krupice |
2 ks | sáčků vanilkového pudinku |
Na potření a posypání: | |
2 lžíce | mleté skořice |
1 ks | zakysané smetany |
Postup:
1. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, moučkový i vanilkový cukr, pak přidáme žloutky, olej, vodu a vše pořádně promícháme
2. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme na tukem vymazaný plech a přelijeme horkým uvařeným pudinkem z mléka, obou pudinků a cukru
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
4. Podáváme potřené zakysanou smetanou a posypané skořicí.