REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá hrachová polévka s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařený hrách uvařený doměkka, poté rozmixovaný a promíchaný s vařenou zeleninou v odměřené dávce vody, ochucený novým kořením, celým pepřem a solí, nakonec do polévky vmíchaná rozškvařená slanina spolu s osmahnutou cibulkou a klobásou.


Ingredience:
100 gpředvařeného hrachu
30 gslaniny
2 ksbrambor
1 ksmalé cibule
1 ksmalé mrkve
1/2 ksklobásy
1/4 ksceleru
1 lvody
nové koření
petrželka
celý pepř
sůl

Postup:

1. Předvařený hrách vsypeme do 500 ml vroucí vody a vaříme doměkka, asi 10-12 minut, pak jej sundáme z ploténky, přilijeme trochu studené vody a rozmixujeme
2. Pak si nakrájíme oloupanou mrkev, celer a brambory na malé kostičky, oloupanou cibuli na drobné kousky, slaninu na kostičky a klobásu na kolečka
3. Do hrnce si vložíme nakrájenou mrkev a celer, zalijeme zbytkem teplé vody a vaříme 5 minut, pak přidáme nakrájené brambory, několik kuliček nového koření, celého pepře a vaříme, dokud brambory nezměknou
4. Poté do polévky přidáme rozmixovaný hrách, osolíme a 5 minut povaříme
5. Nakonec si na pánvi rozškvaříme slaninu, na které pak osmahneme cibuli a klobásu, vše pak přidáme do polévky a promícháme
6. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy