REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá gulášová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě, brambor, cibule, česneku, oleje, hladké mouky, vody, kostky hovězího bujónu a koření.


Ingredience:
200 gkonzervovaného hovězího masa ve vlastní šťávě
200 gbrambor
50 ghladké mouky
30 goleje
3 ksstroužky česneku
1 kskostky hovězího bujónu
1 kscibule
mletá paprika sladká
majoránka
petrželka
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si konzervované hovězí maso a oloupané brambory na kostičky
2. Pak si oloupeme česnek a cibuli, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno
3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej spolu s odebraným tukem z konzervy hovězího masa, vložíme cibuli, kterou zpěníme, posypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vmícháme trochu sladké papriky, zpěníme a zalijeme 500 ml vody, důkladně promícháme a povaříme 5 minut
4. Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a povaříme 10 minut, pak přidáme česnek, kmín, nakrájené konzervované maso, kostku hovězího bujónu a vaříme, dokud brambory nezměknou
5. Nakonec polévku dolijeme vodou do obsahu 1,5 l, dochutíme majoránkou, pepřem, solí a necháme přejít varem
6. Polévku servírujeme ozdobenou lístečky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy