REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá gulášová polévka s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená do 30 minut. Je připravená z vody, kostky bujónu a koření s vložkou brambor a klobáskou nebo jinou uzeninou.


Ingredience:
250 guzeniny (kabanos, párky, špekáčky ...)
200 gbrambor
50 ghladké mouky
30 g oleje
4 ksstroužky česneku
2 kskostky hovězího bujónu
1 ks větší cibule
1,5 lvody
mletá paprika pálivá
majoránka
petrželka
kmín
pepř
sůl
chilli paprička na ozdobu

Postup:
  1. Nakrájíme kabanos či jinou uzeninu pěkně na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky
  2. Ploupeme také česnek a cibuli, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno
  3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli kterou zpěníme, posypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vmícháme trochu mleté pálivé papriky, zpěníme a zalijeme 500 ml horké vody, důkladně promícháme a povaříme 5 minut
  4. Přidáme nakrájené brambory, osolíme a povaříme 10 minut, pak přidáme česnek, kmín, nakrájenou uzeninu, kostku hovězího bujónu a vaříme, dokud brambory nezměknou
  5. Nakonec polévku dolijeme vodou do obsahu 1,5 l, dochutíme majoránkou, pepřem, solí a necháme přejít varem
  6. Jednotlivé porce na talíři zdobíme nakrájenou chilli papričkou.
Doporučení:

Ostrou papriku lze nahradit sladkou nepálivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy