REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá gulášová polévka s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená do 30 minut. Je připravená z vody, kostky bujónu a koření s vložkou brambor a klobáskou nebo jinou uzeninou.


Ingredience:
250 guzeniny (kabanos, párky, špekáčky ...)
200 gbrambor
50 ghladké mouky
30 g oleje
4 ksstroužky česneku
2 kskostky hovězího bujónu
1 ks větší cibule
1,5 lvody
mletá paprika pálivá
majoránka
petrželka
kmín
pepř
sůl
chilli paprička na ozdobu

Postup:
  1. Nakrájíme kabanos či jinou uzeninu pěkně na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky
  2. Ploupeme také česnek a cibuli, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na jemno
  3. Poté si v hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli kterou zpěníme, posypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vmícháme trochu mleté pálivé papriky, zpěníme a zalijeme 500 ml horké vody, důkladně promícháme a povaříme 5 minut
  4. Přidáme nakrájené brambory, osolíme a povaříme 10 minut, pak přidáme česnek, kmín, nakrájenou uzeninu, kostku hovězího bujónu a vaříme, dokud brambory nezměknou
  5. Nakonec polévku dolijeme vodou do obsahu 1,5 l, dochutíme majoránkou, pepřem, solí a necháme přejít varem
  6. Jednotlivé porce na talíři zdobíme nakrájenou chilli papričkou.
Doporučení:

Ostrou papriku lze nahradit sladkou nepálivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy