Chutná polévka z plechovky rajčat, kuřecího vývaru a dalších ingrediencí, s vložkou makaronů a masových kuliček.
Ingredience:
Na 4-6 porcí: | |
800 g | rajčat z plechovky |
270 g | makaronů |
1,25 l | kuřecího vývaru |
500 ml | vody |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | oleje |
hoblinky parmazánu | |
bazalka na ozdobu | |
Na masové kuličky: | |
400 g | mletého hovězího a vepřového masa (poměr 1:1) |
2 hrsti | bazalky |
2 lžíce | mléka |
2 ks | krajíčky bílého chleba |
pepř | |
sůl | |
slunečnicový olej na smažení |
Postup:
1. Plátky nejlépe den starého chleba zbavíme kůrky, pokapeme mlékem, nasáklé natrháme a smícháme s mletým masem
2. K masu dále přidáme bazalku a pepř, hmotu osolíme a vypracujeme soudržnou hmotu
3. Pomocí lžíce tvarujeme menší koule, které z každé strany osmahneme na dobře rozpáleném oleji
4. Hotové polévkové knedlíčky necháme na papírovém ubrousku okapat
5. Asi lžíci oleje rozehřejeme v hrnci, přidáme nasekanou cibuli a nožem utřené stroužky česneku a restujeme 3-4 minuty
6. Orestované ingredience zalijeme horkým kuřecím vývarem a vodou, přidáme nakládaná rajčata a nalámané makarony, vaříme 8-10 minut, pak přidáme masové koule a prohřejeme je
7. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané bazalkou a hoblinkami parmazánu.