REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z polohrubé mouky, másla a žloutků, potřený vrstvou rybízového sněhu.


Ingredience:
Těsto:
250 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
50 gmásla (tuku)
3 ksžloutků
0,5 bal.pečivového prášku
2 lžícevody
Sníh:
200 gcukru krupice
300 grybízu
3 ksbílků
citrónová šťáva (sůl)

Postup:

1. Moučkový cukr se žloutky a máslo vyšleháme do pěny
2. Přidáme mouku s pečicím práškem a nakonec vodu, vypracujeme řidší těsto
3. Těsto rozmačkáme mokrou rukou do vymazané, vysypané formy (množství je na dvě dortové formy) a necháme zapéci v předem předehřáté troubě, na cca 180 °C, dorůžova
4. Pečeme asi 20 minut, po té potřeme celý koláč vrstvou našlehaného sněhu a moučník dopečeme
5. Sníh připravíme tak, že bílky, nebo citrónovou šťávu (popřípadě sůl) vyšleháme metličkou nebo ručním elektrickým mixérem, nejlépe v horké vodní lázni, do tuha
6. Pak do bílků přidáme cukr
7. Vše vložíme do vodní lázně a chvíli prošleháme, přidáme rybíz, zamícháme a dáme na koláč zapéci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy