REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový koláč s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika, ovocný koláč upečený z polohrubé mouky a dalších ingrediencí, s náplní čerstvého nebo mraženého rybízu, zdobený drobenkou.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gtuk na pečení
1 balíčekvanilkového cukru
3 ksvejce
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na náplň:
200 gčerstvého nebo mraženého rybízu
Na drobenku:
70 gcukru krupice
70 ghrubé mouky
50 gmásla

Postup:

1. Vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh
2. Tuk nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě, přidáme oba cukry a vše utřeme do pěny
3. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky, pak tuhý bílkový sníh a nakonec vmícháme mouku
4. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté nejlépe formy o průměru 30 cm
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut dorůžova
6. Upečený korpus vyndáme z trouby, povrch posypeme rybízem a drobenkou, připravenou promícháním povoleného másla, mouky a cukru
7. Koláč dopékáme v troubě vyhřáté na 180 °C dalších 20 minut
8. Vychladlý koláč ještě ve formě nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy