REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový koláč s polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený kynutý koláč pokladený rybízem a drobenkou ze sušenek, přelitý polevou.


Ingredience:
1,5 kgčerveného rybízu
500 ghladké mouky
80 gcukru
30 gdroždí
1/4 lmléka
4 kssušenky na drobenku
8 lžicoleje
špetka soli
Na polevu:
100 gcukru
30 gškrobové moučky
4 ksvejce
2 dlsmetany ke šlehání
špetka soli

Postup:

1. Do hlubší mísy nalijeme vlahé mléko, olej, přidáme cukr, špetku soli, mouku a navrch rozdrobíme droždí, vše zpracujeme nejlépe elektrickým šlehačem nebo ručně na hladké těsto, jakmile se přestane lepit na stěny mísy, je hotové a dáme je zakryté utěrkou na teplé místo kynout (podle teploty místnosti asi 30 minut)
2. Vykynuté těsto vyválíme na tvar plechu (těsto, které vykynulo vysoko raději ještě jednou prohněteme), kolem dokola plechu prsty vytvoříme rámeček, aby náplň nepřetekla
3. Sušenky rozdrobíme a těsto jimi posypeme, na rozdrobené sušenky pak pokladem silnou vrstvu očištěného rybízu, zbaveného stonků
4. Cukr smícháme se škrobovou moučkou, přidáme celá vejce, smetanu a sůl, vše rozkvedláme a rozlijeme na rybíz, snažíme se zalít rovnoměrně celou plochu
5. Koláč upečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C, pečeme asi 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy