REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí závitky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety osolené, zakapané citronovou šťávou, stočené do závitků, zapečené s omáčkou z bílého vína, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gmražené mořské štiky
1 ksoranžové papriky
šťáva z 1 citronu
máslo do formy
Na omáčku:
250 mlbílého vína
50 mlsmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkupískového cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filety necháme mírně rozmrazit a pak je podélně rozkrojíme
2. Porce po obou stranách osolíme, zakapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, pak je stočíme do závitků a ty propíchneme špejlí
3. Do máslem vymazané zapékací formy naskládáme vedle sebe závitky, přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 15-20 minut, během pečení několikrát pokapeme rozpuštěným máslem
4. Mezitím si přpravíme omáčku tak, že v kastrole rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, zalijeme vínem, povaříme, pak přidáme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, cukrem a promícháme
5. Připravenou omáčkou závitky přelijeme a ještě krátce vše zapečeme.

Doporučení:

Takto upravenou ryby podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Poznámka:

Rybí filet můžeme také plnit plátkem uzeného lososa, nakrájeným pórkem a žampiony, zavinout, zlehka potřít hořčicí, obalit v mouce, pak ho opečeme na oleji a nakonec zapečeme v troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy