REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí závitky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí filety osolené, zakapané citronovou šťávou, stočené do závitků, zapečené s omáčkou z bílého vína, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gmražené mořské štiky
1 ksoranžové papriky
šťáva z 1 citronu
máslo do formy
Na omáčku:
250 mlbílého vína
50 mlsmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkupískového cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filety necháme mírně rozmrazit a pak je podélně rozkrojíme
2. Porce po obou stranách osolíme, zakapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut rozležet, pak je stočíme do závitků a ty propíchneme špejlí
3. Do máslem vymazané zapékací formy naskládáme vedle sebe závitky, přidáme očištěnou, na proužky nakrájenou papriku, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 15-20 minut, během pečení několikrát pokapeme rozpuštěným máslem
4. Mezitím si přpravíme omáčku tak, že v kastrole rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme, zalijeme vínem, povaříme, pak přidáme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, cukrem a promícháme
5. Připravenou omáčkou závitky přelijeme a ještě krátce vše zapečeme.

Doporučení:

Takto upravenou ryby podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Poznámka:

Rybí filet můžeme také plnit plátkem uzeného lososa, nakrájeným pórkem a žampiony, zavinout, zlehka potřít hořčicí, obalit v mouce, pak ho opečeme na oleji a nakonec zapečeme v troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy