REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí závitky na šalvěji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z jakékoli oblíbené ryby naplněné slaninovým špalíčkem a hustě posypané šalvějí. Zapečené se žampiony, cibulí a mrkví, nakonec zalité bílým vínem.


Ingredience:
750 gfilátek z kapra
100 gžampionů
50 gslaniny
1 ksčervená cibule
1 ksmrkve
100 mlbílého vína
citronová šťáva
máslo
šalvěj
sůl

Postup:

1. Filátka z kapra osolíme, pokapeme citronovou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed položíme špalíček slaniny
2. Zabalíme a spíchneme párátkem – propíchneme přes špalík slaniny, aby závitky dobře držely
3. Narovnáme do zapékací misky, posypeme opět šalvějí, okolo nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony
4. Poklademe kousky másla, a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 190 °C
5. Po 10 minutách pečení polijeme bílým vínem a pečeme ještě 10 minut.

Doporučení:

Rybí závitky podáváme s vařenými brambory. Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, ale i z mořských ryb filé z tresky nebo mořské štiky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy