REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé ryby (plotice, perlíni, podoustve …) zapečené na cibuli zalité smetanou a ušlehanými žloutky promíchanými s máslem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
800 gbílých ryb (plotice, perlíni, podoustve ...)
110 gmásla
150 mlzakysané smetany
2 kscibule
2 ksžloutky
citrónová šťáva
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na 50 g rozehřátého másla, přendáme ji do zapékací nádoby
2. Přidáme osolené a paprikou okořeněné porce (půlky) ryb a zalijeme smetanou
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut
4. Žloutky ušleháme se zbylým máslem a s citrónovou šťávou, vlijeme na zapečené ryby a dáme na dalších 10 minut do trouby dopéci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy