REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí salát s majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát namíchaný z naloženého rybího masa, sterilované zeleniny, cibule a majonézy.


Ingredience:
500 grybího masa (cejn, karas, kapr...)
340 gsterilované zeleniny (mrkev, hrášek, okurek...)
200 gmajonézy
2 ksstředně velké cibule
cukr
špetka mletého nového koření
špetka mletého černého pepře
Na nálev:
1 ksbalení kořenícího přípravku (Deko, Nova)
1,75 lvody
0,7 locta 8 %
120 gcukru
5 gsoli

Postup:

1. Připravíme si sladkokyselý nálev; smícháme vodu s octem, cukrem a solí (použijte výše uvedené množství ingrediencí oproti návodu na obalu!), pak do nálevu přisypeme sáček Deka nebo Novy a 5 minut vše povaříme, nálev necháme vychladnout
2. Očištěné, vykuchané ryby rozpůlíme, a dáme je spařit na cca 2-3 minuty do vroucí vody
3. Do připraveného nálevu vložíme spařené půlky ryb a necháme nejméně 3 dny uležet
4. Naložené ryby zbavíme zbylých částí kostí a nakrájíme je na menší kousky
5. Přidáme sterilovanou zeleninu bez nálevu, na kostičky pokrájenou, očištěnou cibuli a majonézu
6. Důkladně vše promícháme, dochutíme mletým pepřem a novým kořením a necháme, v lednici 2 hodiny odležet
7. Ochutnáme, pokud je salát moc kyselý, přisladíme ho cukrem, popřípadě ještě dochutíme kořením a můžeme servírovat.

Doporučení:

Na přípravu tohoto salátu můžeme použít i zavináče!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy