Zavářka do rybích polévek ve formě knedlíčků.
Ingredience:
500 g | rybího filé |
20 g | másla |
2 ks | den staré rohlíky |
1 ks | cibule |
1/2 ks | vejce |
(strouhanka) | |
mletý pepř | |
mléko | |
sůl |
Postup:
1. Pečivo namočeno v troše mléka důkladně vymačkáme
2. K rohlíkům přidáme povolené máslo, vejce a pomleté rybí filé, vše osolíme, opepříme a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, promícháme, jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou, bude-li příliš hustá, zředíme ji rozpuštěným máslem
3. Z hmoty vypracujeme podlouhlé knedlíčky, které pak zavařujeme přímo ve vývaru, ve kterém je budeme podávat, což bude trvat cca 5 minut.