REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévkové knedlíčky z vajec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévkové knedlíčky nemusí být za každou cenu játrové, existuje i varianta knedlíčků z natvrdo uvařených vajíček, polohrubé mouky, másla, pepře, soli a mléka.


Ingredience:
2 ksnatvrdo uvařená vejce
4 lžícepolohrubé mouky
20 gmásla
trochu pepře
mléko
sůl

Postup:

1. Žloutky z vajec vyjmeme a utřeme je s kouskem povoleného másla
2. Přidáme sůl, pepř, trochu mléka a vše zahustíme moukou, abychom mohli z těsta vykrajovat malé knedlíčky, které zavařujeme přímo v horkém vývaru
3. Knedlíčky v polévce chvíli povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy