Nažloutlá polévka jemné vůně a chuti s vložkou rybího masa a zeleniny.
Ingredience:
1,25 l | vody |
100 ml | kysané smetany |
300 g | rybího filé z tresky |
50 g | másla |
3 lžíce | oleje |
1 ks | citrónu |
2 ks | cibule |
3 ks | rajčat |
1 ks | mrkve |
2 ks | papriky |
1 ks | malého rajského protlaku |
mletý pepř | |
petrželku | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filé z tresky vložíme do osolené vody a vaříme do změknutí
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku i mrkev a ještě chvíli restujeme
3. Přidáme rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem z tresky, zakápneme citrónovou šťávou a zvolna necháme asi 10 minut vařit
4. V pánvi na másle opečeme osolené kousky rybího filé, nasypeme do polévky a krátce povaříme
5. Na talíři jednotlivé porce popepříme a doplníme lžící kysané smetany, zdobíme petrželkou.
– Filé z tresky můžeme nahradit lososem, nebo jinou chutnou rybou.