REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kapřího masa povařeného spolu s kořenovou zeleninou a kořením, zahuštěná jíškou, zjemněná smetanou, s vložkou orestovaných žampiónů, zdobená chlebovými krutony.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
300 gkapřího masa bez kosti
100 gžampiónů
100 gmásla
80 ghladké mouky
200 mlsmetany
2 ksplátky staršího chleba
1 kscibule
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletý pepř
sůl
voda
olej na smažení

Postup:

1. Na kousky nakrájené maso z kapra vložíme do hrnce spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a cibulí
2. Zalijeme vodou, osolíme a vhodíme několik kuliček celého pepře a nového koření, 1-2 lístečky bobkového listu
3. Vaříme asi 40 minut, během varu sbíráme pěnu z povrchu vývaru
4. Hotový vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, kapří maso zbavíme kůže i kostí a nasekáme ho nadrobno
5. Horký vývar zahustíme vychlazenou jíškou z másla a mouky a za mírného varu ji rozšleháme metličkou, necháme asi 20 minut povařit, ke konci varu přilijeme smetanu
6. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém oleji na pánvi je orestujeme
7. Orestované houby spolu s kaprem a nakrájenou zeleninou vložíme do polévky a prohřejeme
8. Chleba nakrájený na kostičky opečeme dozlatova na rozpáleném oleji
9. Hotový polévkový krém dochutíme solí, mletým pepřem a servírujeme s opečenými krutony.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy