REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí pirožky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané pirožky z listového těsta naplněného směsí z konzervovaných rybek v tomatu, cibule, paprikového salátu, okurky a koření, upečené v troubě dozlatova. Tyto pirožky se podávají jak teplé, tak studené k vínu nebo teplému čaji.


Ingredience:
1 balenílistového těsta
1 konzervarybiček v tomatě
1 konzervapaprikového salátu
3-4 lžícekečupu
1-2 ksnakládané okurky
1 ksvelké cibule
1 ksvejce
pepř
sůl
mouka na pomoučení válu a tuk na plech

Postup:

1. Rybí konzervu vyklopíme do mísy, vidličkou rozmačkáme
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, pokrájený paprikový salát, dle chuti kečup, mletý pepř, vše mírně osolíme a promícháme
3. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na tenký plát, z kterého pak vykrájíme kolečka o průměru 5-6 cm
4. Polovinu koleček poklademe rybí náplní, druhým kolečkem zakryjeme, okraje pečlivě přitiskneme, pirožky přendáme na tukem vymazaný plech
5. Připravená kolečka pomažeme rozšlehaným vajíčkem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy