Slané pirožky z listového těsta naplněného směsí z konzervovaných rybek v tomatu, cibule, paprikového salátu, okurky a koření, upečené v troubě dozlatova. Tyto pirožky se podávají jak teplé, tak studené k vínu nebo teplému čaji.
Ingredience:
1 balení | listového těsta |
1 konzerva | rybiček v tomatě |
1 konzerva | paprikového salátu |
3-4 lžíce | kečupu |
1-2 ks | nakládané okurky |
1 ks | velké cibule |
1 ks | vejce |
pepř | |
sůl | |
mouka na pomoučení válu a tuk na plech |
Postup:
1. Rybí konzervu vyklopíme do mísy, vidličkou rozmačkáme
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, pokrájený paprikový salát, dle chuti kečup, mletý pepř, vše mírně osolíme a promícháme
3. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na tenký plát, z kterého pak vykrájíme kolečka o průměru 5-6 cm
4. Polovinu koleček poklademe rybí náplní, druhým kolečkem zakryjeme, okraje pečlivě přitiskneme, pirožky přendáme na tukem vymazaný plech
5. Připravená kolečka pomažeme rozšlehaným vajíčkem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.