Staré recepty baštýřek na úpravu ryb jsou originální. Baštýřky, ale i hospodyně v dobách minulých, si dovedly s rybami v kuchyni dobře poradit a vykouzlit různé chutné rybí pokrmy, jako i tento.
Ingredience:
500 g | vařeného rybího masa |
250 g | vařeného žlutého hrachu |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
strouhanka dle potřeby | |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Vařené rybí maso rozemeleme společně s vařeným hrachem.
- Ke směsi přidáme vejce, strouhanku a směs rukama propracujeme. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou, solí, mletým černým pepřem.
- Mokrýma rukama tvoříme kuličky velikosti ořechu, které obalíme ve strouhance.
- Smažím na sádle ve vyšší vrstvě tuku do zlatova.
- Krokety necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk a podáváme s okurkami, cibulí, hořčicí a chlebem.
Text i foto: D. M.