REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí krokety III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené rybí maso, obrané, pomleté na masovém stojku, pak dochucené a zahuštěné strouhankou, vytvarované do tvaru menších koulí, nakonec obalené v ochucené mouce a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 grybího masa (kapr, cejn, sumec)
2-4 lžícehladké mouky
1-2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
červená paprika
sojová omáčka
strouhanka
zázvor
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Rybu naporcujeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, pak vodu slijeme a maso necháme vychladnout
2. Odstraníme kůži, kosti a obrané maso z ryby umeleme na masovém strojku
3. Do mletého masa přidáme vejce, utřený česnek, mletý zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku, důkladně promícháme, zahustíme strouhankou
4. Ze směsi vytvoříme kuličky asi 3 cm velké, které obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou
5. Rybí krokety usmažíme v oleji dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s americkými brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy