REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí karbanátky IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z povařeného rybího masa, vařených brambor, jarní cibulky a dalších ingrediencí, usmažené v oleji dozlatova.


Ingredience:
450 gbrambor
400 grybího masa (lososa nebo bělomasé ryby)
75 gmražené kukuřice
100 mlmléka
1 lžícemásla
3 ksjarní cibulky
1 ksvelkého vejce
hrst strouhaného čedaru
strouhanka dle potřeby
olej na smažení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané, na menší kousky nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a v hrnci na středním plameni je chvíli ohříváme, aby se pořádně vysušily, potom je rozšťoucháme s máslem a necháme zchladnout
2. Do kastrůlku dáme rybí maso, očištěné jarní cibulky, mléko a 5 minut povaříme na mírném ohni, scedíme, rybu i cibulky nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami
3. Přidáme krátce povařenou kukuřici, na jemno nastrouhaný čedar, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
4. Vytvarujeme karbanátky, které dáme na 30 minut do ledničky odpočinout, pak je smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bamborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy