Karbanátky z povařeného rybího masa, vařených brambor, jarní cibulky a dalších ingrediencí, usmažené v oleji dozlatova.
Ingredience:
450 g | brambor |
400 g | rybího masa (lososa nebo bělomasé ryby) |
75 g | mražené kukuřice |
100 ml | mléka |
1 lžíce | másla |
3 ks | jarní cibulky |
1 ks | velkého vejce |
hrst strouhaného čedaru | |
strouhanka dle potřeby | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané, na menší kousky nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a v hrnci na středním plameni je chvíli ohříváme, aby se pořádně vysušily, potom je rozšťoucháme s máslem a necháme zchladnout
2. Do kastrůlku dáme rybí maso, očištěné jarní cibulky, mléko a 5 minut povaříme na mírném ohni, scedíme, rybu i cibulky nakrájíme na jemno a smícháme s bramborami
3. Přidáme krátce povařenou kukuřici, na jemno nastrouhaný čedar, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
4. Vytvarujeme karbanátky, které dáme na 30 minut do ledničky odpočinout, pak je smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany dozlatova.
Podáváme s bamborovou kaší a zeleninovým salátem.