REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí karbanátky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z rybího masa, brambor, majonézy, cibulky a koření, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gtresky nebo mořské štiky
700 gbrambor
600 mlmléka
1 lžícehrubozrnné hořčice
5 lžicmajonézy nebo tatarské omáčky
1 hrstnasekané petrželky
1 kscitronu
6 ksjarních cibulek
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na obalování:
100 ghladké mouky
175 gstrouhanky
1 ksvejce

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a scedíme je
2. Mezitím vlijeme mléko do pánve s vyšším okrajem, osolíme, opepříme a přivedeme téměř k varu
3. Do mléka vložíme rybu a na mírném plameni vaříme 5-10 minut, dokud se nezačne rozpadávat na jednotlivé plátky, pak rybu vyndáme, osušíme, mléko vylijeme, pánev očistíme a osušíme
4. Uvařené brambory dáme do pánve, na mírném plameni je necháme zaschnout a pak je rozmačkáme
5. Přidáme hořčici, majonézu nebo tatarku, očištěné, na drobno nasekané cibulky, na jemno nastrouhanou kůru z citronu, na drobno nasekanou petrželku, kousky ryby, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme
6. Pomoučenýma rukama uděláme z hmoty 8 karbanátek, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy