Karbanátky z rybího masa, vepřového masa a dalších ingrediencí, smažené dozlatova.
Ingredience:
300 g | syrového rybího masa |
200 g | mletého vepřového masa |
100 g | hladké mouky |
1 ks | malé cibule |
1 ks | vejce |
1 dl | mléka |
sůl | |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
vejce | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné rybí maso zbavené kostí umeleme na masovém strojku a dáme do mísy
2. Přidáme mleté vepřové maso, hladkou mouku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, mléko, rozklepnuté vejce, sůl a vše dobře promícháme
3. Z připravené směsi tvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Na rozehřátém oleji zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.